Kies hier de sessie die je wilt volgen in de voormiddag, na het plenum. Onthoud de titel, want in het inschrijvingsformulier kun je jouw keuze aanvinken.

Kracht van jeugdwerk als kruispunt

Jeugdwerkers ontmoeten kinderen en jongeren op het kruispunt van levensdomeinen: thuis, school, werk, sport, cultuur … Daar kan het jeugdwerk nog meer voor hen betekenen. Over hoe Vlaams en lokaal beleid daarin kan ondersteunen, debatteert Minister van Jeugd Gatz met andere politici 

Kracht van experiment

Jeugdwerk is échte vrije tijd. Vallen en opstaan mag, en er moét vooral niet te veel. Van initiatief en creativiteit van kinderen en jongeren naar maatschappelijke innovatie: Gie Van den Eeckhaut (Socius) schreef er een boek over en Stefaan Vandelacluze (Mooss) ziet het in de praktijk.  

Kracht van diversiteit

We zijn op weg naar meer diversiteit in het jeugdwerk. Maar we zijn er nog niet. Hoe zag onze route er tot vandaag uit? Waar liggen struikelblokkenen vooral: hoe stappen we daarover? Landry Mawungu (Minderhedenforum) en Lamia Cheba (BAZZZ) nemen je mee in hun analyse en pleidooi. 

Kracht van de stem van kinderen en jongeren

Kinderen en jongeregeven mee de samenleving vorm. Het jeugdwerk heeft daarin een rol te spelen. Bart Van Bouchaute (Arteveldehogeschool) vertelt hoe hij dat ziet, na onderzoek. Samen met Uit De Marge/CMGJ vzw vullen we aan met boeiende verhalen uit het veld. 

Kracht van vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn een hoeksteen van het jeugdwerk. Maar hoe verzekeren we dat ze dat kunnen blijven? Katrien Schaubroeck (UA) zet de uitdagingen op een rij. Koen Seynaeve (Kazou) tekent antwoorden daarop uit.