Kracht van jeugdwerk als kruispunt

Jeugdwerkers ontmoeten kinderen en jongeren op het kruispunt van levensdomeinen: thuis, school, werk, sport, cultuur … Daar kan het jeugdwerk nog meer voor hen betekenen. Over hoe Vlaams en lokaal beleid daarin kan ondersteunen, debatteert Minister van Jeugd Gatz met Miranda Van Eetvelde (N-VA), Orry Van De Wauwer (CD&V), Tine Soens (Sp.a) en Imade Annouri (Groen).

Kracht van experiment – VOLZET

Jeugdwerk is échte vrije tijd. Vallen en opstaan mag, en er moét vooral niet te veel. Van initiatief en creativiteit van kinderen en jongeren naar maatschappelijke innovatie: Gie Van den Eeckhaut (Socius) schreef er een boek over en Stefaan Vandelacluze (Mooss) ziet het in de praktijk.  

Kracht van diversiteit – VOLZET

We zijn op weg naar meer diversiteit in het jeugdwerk. Maar we zijn er nog niet. Hoe zag onze route er tot vandaag uit? Waar liggen struikelblokkenen vooral: hoe stappen we daarover? Lamia Cheba (BAZZZ) neemt je mee in haar analyse en pleidooi. 

Kracht van de stem van kinderen en jongeren – VOLZET

Kinderen en jongeregeven mee de samenleving vorm. Het jeugdwerk heeft daarin een rol te spelen. Bart Van Bouchaute (Arteveldehogeschool) vertelt hoe hij dat ziet, na onderzoek. Samen met Uit De Marge/CMGJ vzw vullen we aan met boeiende verhalen uit het veld. 

Kracht van vrijwilligerswerk – VOLZET

Vrijwilligers zijn een hoeksteen van het jeugdwerk. Maar hoe verzekeren we dat ze dat kunnen blijven? Katrien Schaubroeck (UA) zet de uitdagingen op een rij. Seppe De Meyer, vrijwilliger bij KSA, tekent antwoorden uit.