Staat een van deze momenten in je agenda? Laat ons dat even weten via jeugdwerkwerkt@ambrassade.be. Want we contacteren je erna graag, zodat je nieuwe inzichten ook met andere jeugdwerkers gedeeld worden.

Organiseer je zelf iets dat inhoudelijk superinteressant is binnen een van de vijf #jeugdwerkwerkt-thema’s? Mail ons dat ook, en we zetten ’t hier op de kalender!

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dig it up: Makerspaces

19 februari > 09:30 - 20 februari > 17:00

Cultuurconnect, een organisatie van de Vlaamse Overheid die mensen in de samenleving wil versterken door cultuur, organiseert dé inspiratie- en netwerktweedaagse voor cultuurprofessionals, ook die in de jeugd(cultuur)sector. Het superboeiende volledige programma kun je hier vinden, maar we lichten er graag twee sessies uit voor wie graag mee wil praten over de kracht van experiment in het jeugdwerk. (Interesse? Volg het Facebookevent.)

Dag 1 (over kunst- en cultuurbeleving) 7. Makerspaces voor Cultuur- en kunstenhuizen: Gluon is een ‘werkplaats van de toekomst’, die kunstenaars, onderzoekers en ondernemers verbindt. Dit resulteert in artistieke, educatieve en sociaal-innovatieve projecten die in de toekomst voor een duurzame, mooiere en welvarende samenleving zorgen. Gluon toont een expo met de eindresultaten van enkele Gluon Labs met jongeren. 

Dag 2 (over digitale cultuur en lokaal beleid) 4. Ruimte voor maakcultuur – Cultuurconnect begeleidde het voorbij jaar negen lokale ‘makersspace’-projecten en deelt hieruit de interessantste lessen. Verschillende expertisepartners stemmen af hoe ze bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra of lokale besturen het best kunnen ondersteunen. 

Ga je ernaartoe? Laat ons dat even weten op jeugdwerkwerkt@ambrassade.be. We willen na deze dag graag enkele frisse ideeën of inzichten van jou, om hier te delen met anderen.

Gegevens

Begin:
19 februari > 09:30
Einde:
20 februari > 17:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.cultuurconnect.be/dig-it-up-2018-dag1-digitale-kunst-en-cultuurbeleving

Locatie

Zuiderpershuis
Timmerwerfstraat 40
Antwerpen, 2000 België

Organisator

Cultuurconnect i.s.m. De Ambrassade
Website:
http://www.cultuurconnect.be/