Staat een van deze momenten in je agenda? Laat ons dat even weten via jeugdwerkwerkt@ambrassade.be. Want we contacteren je erna graag, zodat je nieuwe inzichten ook met andere jeugdwerkers gedeeld worden.

Organiseer je zelf iets dat inhoudelijk superinteressant is binnen een van de vijf #jeugdwerkwerkt-thema’s? Mail ons dat ook, en we zetten ’t hier op de kalender!

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dag van de Diversiteit: concrete plannen voor meer diversiteit in het jeugdwerk

23 februari > 12:30 - 18:30

De minister van Jeugd lanceert het gloednieuwe Masterplan diversiteit in/en het jeugdwerk: alle initiatieven die de sector en de overheid de komende jaren nemen om de diversiteit in / van het jeugdwerk te verhogen. En belangrijk moment na een stevig participatief proces:

  • In 2016 ontwikkelde het jeugdwerk de visienota ‘Diversiteit in/en het jeugdwerk’ en organiseerde de minister van Jeugd het burgerkabinet ‘Geef mee kleur aan de jeugd‘.
  • Geregeld vindt er overleg plaats tussen de jeugdsector, de Vlaamse overheid en de minister in het beleidsnetwerk diversiteit.
  • Op 30 november 2017 vond een inspirerende schrijfdag plaats. Daar werd met verschillende actoren een traject uitgeschreven dat het jeugdwerkaanbod meer afstemt op de noden van alle kinderen en jongeren in Vlaanderen en dat volop kansen geeft voor ontmoeting en sociale integratie. We verzamelden de acties die organisaties al uitvoeren of plannen en brachten in kaart welke ondersteuning nodig is om het masterplan te kunnen realiseren, waar er onderzoek nodig is en waar samenwerking aangewezen is.
  • Op 3 februari en  10 februari 2018 vroegen we aan mensen uit het veld naar goeie ideeën voor diversiteit in kadervorming, participatie, ontmoeting en dialoog, personeel … tijdens twee feedbackmomenten.

Ook het netwerk Jeugdwerk voor Allen wordt voorgesteld. Een netwerk dat een aanspreekpunt is voor organisaties om te leren hoe ze hun werking toegankelijker kunnen maken voor kinderen en jongeren met een beperking of in een maatschappelijk kwetsbare situatie.

 

Gegevens

Datum:
23 februari
Tijd:
12:30 - 18:30
Evenement Categorie:
Website:
http://www.sociaalcultureel.be/nieuws-jeugd2018/001.aspx

Locatie

Vlaams Parlement
Ijzerenkruisstraat 99
Brussel, 1000 België

Organisator

Departement Cultuur, Jeugd & Media i.s.m. De Ambrassade
Website:
http://www.sociaalcultureel.be/