Staat een van deze momenten in je agenda? Laat ons dat even weten via jeugdwerkwerkt@ambrassade.be. Want we contacteren je erna graag, zodat je nieuwe inzichten ook met andere jeugdwerkers gedeeld worden.

Organiseer je zelf iets dat inhoudelijk superinteressant is binnen een van de vijf #jeugdwerkwerkt-thema’s? Mail ons dat ook, en we zetten ’t hier op de kalender!

 

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

februari 2018

Dag van de Diversiteit: concrete plannen voor meer diversiteit in het jeugdwerk

23 februari > 12:30 - 18:30
Vlaams Parlement, Ijzerenkruisstraat 99
Brussel, 1000 België

De minister van Jeugd lanceert het gloednieuwe Masterplan diversiteit in/en het jeugdwerk: alle initiatieven die de sector en de overheid de komende jaren nemen om de diversiteit in / van het jeugdwerk te verhogen. En belangrijk moment na een stevig participatief proces: In 2016 ontwikkelde het jeugdwerk de visienota 'Diversiteit in/en het jeugdwerk' en organiseerde de minister van Jeugd het burgerkabinet 'Geef mee kleur aan de jeugd'. Geregeld vindt er overleg plaats tussen de jeugdsector, de Vlaamse overheid en de minister in…

Meer weten »

Sectortweedaagse 2018: elke jeugdorganisatie bouwt mee aan congres #Jeugdwerkwerkt

27 februari - 28 februari
Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11A
Leuven, 3010 België

Tijdens de jaarlijkse Sectortweedaagse verzamelen coördinatoren, medewerkers en bestuursleden van alle jeugdwerkorganisaties voor een sterkere jeugdwerksector. Nieuwe inspiratie, inzichten en contacten doorheen debatten en keynotes over uitdagingen van nu en morgen. Deze editie (27 - 28 februari in Leuven) is een superbelangrijke tussenstap naar het jeugdwerkcongres #Jeugdwerkwerkt van 12 juni 2018. Want: wat zijn onze toekomstplannen samen? Schrijf je nu in

Meer weten »
maart 2018

Studietrip: #Jeugdwerkwerkt in Berlijn

5 maart - 7 maart
gratis, op enkele onkosten ter plaatse na

In maart gaan we op bezoek bij Deutscher Bundesjugensring – zeg maar: de Duitse Jeugdraad. Op de eerste dag van het bezoek nemen onze partners, in samenwerking met de Duitse afdeling Jeugd, ons mee in de Duitse jeugdwerkaanpak en –beleid. We zoomen samen in op hun sector en het beleid errond. De tweede dag staat volledig in het teken van plaatsbezoeken aan de meer experimentele projecten die in Berlijn ontstaan.

Meer weten »

Expertendag: extern samenwerken

16 maart
Horta, Hopland 2
Antwerpen, 2000 België

Bij elke externe samenwerking duiken nieuwe uitdagingen en vragen op. Welke samenwerkingsvorm kies je best? Welke afspraken maak je best? Hoe trek je een scheve situatie weer recht? Hoe communiceer je? Een heel arsenaal aan doorgewinterde specialisten en ervaringsdeskundigen zit klaar om die thema's onder de loep te nemen. In kleine groepjes wissel je met hen van gedachten.

Meer weten »

Studietrip: #Jeugdwerkwerkt in Edinburgh

20 maart - 23 maart
Gratis, op enkele onkosten ter plaatse na

Eind maart wordt een delegatie jeugdwerkers ontvangen door YouthLink Schotland, een ledenorganisatie die zo’n 100 organisaties – zeg maar: De Ambrassade van Schotland. We leren en zien er de effecten en impact van jeugdwerk op kruispunten in het leven van jonge mensen, en hoe we die moeten uitleggen. YouthLink is kampioen in het onder woorden brengen van de uitkomsten en impact van jeugdwerk op het leven van jonge mensen.

Meer weten »
april 2018

Studietrip: #Jeugdwerkwerkt in Helsinki

10 april - 13 april
Gratis, op enkele onkosten ter plaatse na

In april gaan we op bezoek bij Allianssi Finland – zeg maar: De Ambrassade van Finland.  We leren en zien er de effecten en impact van jeugdwerk op kruispunten in het leven van jonge mensen, en hoe we die moeten uitleggen. Bovendien sluiten we aan op de jaarlijkse jeugdwerkconferentie tijdens een tweedaagse cruise (!) en komen op de derde dag terug aan land om af te sluiten met een grondige denkoefening en debat.

Meer weten »
mei 2018

Conferentie Sociaal Werk

24 mei
The Egg, Rue Bara 175
Brussel, 1070 België

Ben je sociaal werker of studeer je sociaal werk? Op de sociaalwerkconferentie van de Vlaamse overheid willen organisatoren en deelnemers komen tot een toekomstvisie voor sociaal werk. De mensenrechtenbenadering vormt daarbij het uitgangspunt. Samen met 1.000 andere sociaal werkers kan je nadenken en debatteren over de uitdagingen waar het sociaal werk voor staat: superdiversiteit, marktwerking en vermaatschappelijking. Ga je ernaartoe? Laat ons dat even weten op jeugdwerkwerkt@ambrassade.be. We willen na deze dag graag enkele frisse ideeën of inzichten van jou, om…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen